5 maj 2020

Hälsningar från oss på JB

Med anledning av det nya coronaviruset avråder UD från icke nödvändiga resor fram till den 15 juni. 

Vi vet inte hur länge dessa omständigheter kommer att råda – men när du känner dig redo att prata om din kommande affärsresa eller ditt nästa projekt, så finns vi här för dig med våra bästa råd.

Som ni säkert redan vet, så påverkas resebranschen enormt! Vi på JB Travel får många frågor, från kunder, vänner och bekanta. Er omtanke betyder otroligt mycket för oss och är varmt uppskattad. Men vi finns här, ställer om fokus, anpassar oss med nya förslag i närområden eller digitalt och tar hand om avbokningar och ombokningar.

Vi jobbar, som de flesta andra, från våra hemma-kontor och är tillgängliga på telefon och e-mail som vanligt, så tveka inte att höra av dig!

Vi ser fram emot att hjälpa er!

Några tips och råd:

  • Se över företagets resepolicy och vilka försäkringar ni har via företaget. Finns det behov av kompletterande försäkringar kan vi hjälpa dig med att köpa till detta i samband med köp av din resa/biljett/arrangemang.
  • Håll dig uppdaterad om viktiga råd och information som är av nytta inför och under din utlandsresa med hjälp av Utrikes departementets App – UD Resklar.
    I Appen är samtliga ambassaders reseinformation samlade. Appen kan laddas ner utan kostnad via Appstore eller Google Play. https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/
  • De flesta leverantörer av flyg, tåg, hyrbil och hotell har idag särskilda avboknings/ombokningsvillkorn både för befintliga bokningar men även nya bokningar som berörs eller som kan komma att påverkas av Covid 19.

Behöver du omboka/avboka din befintliga resa bokad via JB Travel eller boka ny resa och har frågor/funderingar kring villkoren tveka inte att höra av dig till oss för bokning och vägledning.

  • Om du planerar att resa och har en bokning, kan du kontrollera status för ditt flyg på flygbolagens respektive hemsida (alternativt ringa oss förstås.-).  
  • På flygplatsernas hemsida kan du även se om det finns specifika råd/rekommendationer för dig som resenär. För information om Sveriges flygplatser läs mer på www.swedavia.se och klicka dig vidare till respektive flygplats.